keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Agipyykkiä


Ohjelmaa on koko ajan niin ettei meinaa ehtiä kotona tehdä mitään. Näyttelyistä ollaan pidetty pientä taukoa, mitä nyt Porvoossa pyörähdettiin Keksin ja Stellan kanssa. Porvoossa oli australalainen tuomari, Marlene Sheppard, joka oli teettänyt jokaisen arvostelemansa rodun ROP-koirille upeat jättiruusukkeet jaettaviksi.

Keksi sai EH:n, mutta Stella sijoittui ERIllä luokassaan hienosti kolmanneksi saaden SA:n.


 


Muuten olenkin yrittänyt skarpata agilityn suhteen. Fuulan ja Fiinin juoksut on vihdoin ohi, joten ollaan päästy taas treenaamaan, ja jopa kisaamaankin. Viime sunnuntaina oli Juha Oreniuksen koulutus VAU:lla.


Sinne ilmoittauduin Fuulan kanssa. Fuula toimi kivasti, se lähtee hirvee hyvin ihan kaikkiin mun ohjauksiin mukaan, jos vaan ohjaan. Jostain syystä se ei tuolla irronnut oikein tyypilliseen tyyliinsä, eikä hakenut esteitä, tai lukenut rataa ihan niin itsenäisesti kuin yleensä. Mut Juha huomauttikin, että palkkaan enimmäkseen haltuunottoa, enkä esteen suoritusta (mikä tietty on ollut mun tarkoitus). Ja käytiin läpi niitä palkkauksia, jotta osaan hyödyntää niitä itseksenikin. Kepit oli harvinaisen hyvät. Muutaman kerran jätti ekan tai vikan välin tekemättä. Muuten huippuhyvät, pystyin irtoomaan aika paljon edellekin Fuulan pujotellessa. Jaakotuksissa Fuula ei yhtään kysellyt, vaikken niitä muista sen kanssa koskaan tehneeni. Ja sitten serpentiini oli todellinen yllätys. Päällejuoksut toimi tosi hienosti (ainakin niillä kerroilla kun ohjasin kunnolla, aloin olla jotenkin aivan puhki jo tässä kohtaa :D ).


Kaikenkaikkiaan Fuula oli tosi taitava. Mä sain aika paljon noottia löysäilystä, ja siitä etten tsemppaa koiraa tarpeeksi, et Fuula menee sata kertaa innokkaammin ja tehokkaammin kun tsemppaan sitä. Eli asenne nyt vaan kohdilleen, ja jokainen treeni täysillä.


Maanantaina Niina kävi hieromassa Fuulan toisen kerran lyhyen ajan sisällä. Lavoissa pikkasen jumia, ei mitään hälyyttävää. Nyt pidetään pieni tauko, liidetään vähän enemmän, ja sitten joskus vaikka reilun kuukauden kuluttua Fuulalla vois olla seuraava hieronta.


Eilen oli sitten seuran mestaruuskisat. Joihin päätin osallistua molempien tyttöjen kanssa. Ensin oli agirata, joka meni kummankin osalta aika plörinäksi. Fiini oli kamalan innoissaan ja sinkoili suuntaan jos toiseenkin. Se ei olekaan tehnyt agilityä sitten russelimestaruuksien. Fiini teki mm. lentokeinun, jota se ei koskaan oikeastaan ole tehnyt. Mutta juoksukontaktit oli hyvät, ja intoa riitti. Eikä tuomarikaan pelottanut.


Toinen rata meni paremmin, alkuun Fiinin kanssa oli hyppärilläkin omituista söhläystä, mutta kun noin puolivälissä muistin, että radalla pitää ohjatakin, niin joha alkoi Fiininkin meno sujua, loppurata oli tosi hieno, ja tosi hienot kepit ja kaikki!

Fuulan hyppäri olikin konaisuutena hyvä. Yhteen putkeen (viidestä putkesta) se vaan jäi asumaan(?) Ja jouduin palata takaisin hakemaan sitä. Seuraavastakin  putkesta se tuli ulos melko hitaasti haistellen, muttei sentään pysähtynyt sinne. Ja viimeinen putki sujuikin ihan hyvin. Yhdestä esteestä mentiin takakautta ohi, ja kepit ei onnistunut ensimmäisellä yrityksellä, meni oikeesta välistä sisään mutta tuli takaisin vasta kolmannesta. Toisella yrityksellä tosi hienot kepit.Tällä Fuulan radalla tuntui että se mun oma asenne oli oikea, ja ohjaus pysyi koko ajan päällä, ja tsemppasin koiraa hyvin, ja olin muutenkin kohtalaisen skarppi, vaikka yhdessä persjätössä esim. myöhästyinkin hiukan.


Positiivinen yllätys oli se, että Fuula meni rengasta kuin vanha tekijä, vaikkei se koskaan ennen ollut mennyt tuollaista kehikollista (ainakaan tuon näköistä) kisarengasta. Ollaan harjoiteltu vain kotona irrallisella mopon renkaalla :)


Nyt sitten ensi lauantaina jatketaan ohjatuissa treeneissä. Tiaisen helena kouluttaa jälleen, ja ilmoittauduin sekä Fiinin, että Fuulan kanssa. Kumpikin on ollut aikaisemminkin Helanalla, joten koulutus on varmaan ihan hyödyllinen jälleen molemmille.


Katselin, että Janakkalassa olis 2.10. kivasti ykkösille ja kakkosille kaks hyppäriä ja yks agirata, voisin ilmoittaa molemmat tytöt sinne, mikäli saisin pian tietää toko-kurssista, jolle olen ilmoittanut Fuulan. Sen pitäisi olla viitenä perättäisenä sunnuntaina, ensi sunnuntaista alkaen, mutta en vielä ole saanut mitään tietoa, onko ryhmä saatu kasaan.


 


Nyt jatkan pyykkäilyä. Olen mukana Buzzador-kampanjassa, jossa buzzataan, eli testataan, tutustutaan ja tutustutetaan Vanishiin. Laitoin juuri koneellisen harmaantuneita tai tahraisia vaatteita pesuun, ja lisäsin pesuainelokeroon perus-vanish oxi actionia. Saas nähdä kuinka puhtaina tulevat ulos koneesta.





Jälkikommentti:
Ei voi muuta sanoa, kuin uskomaton aine!


Hiekkapölystä harmahtavan pinttyneen pintakerroksen saaneet pinkit koiranäytteöyhousutkin muuttuivat jälleen kirkkaan pinkeiksi, uudenkarheiksi. Kaikki Janen pinttyneet lelut on taas puhtoisia, ja tahraiset ruokalaput jälleen valkoisia, yms. yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti