perjantai 14. toukokuuta 2010

Agilitykuulumisia


Maanantaina oltiin Fiinin ensimmäisissä virallisissa kisoissa. Vihdoin ja viimein! Ekalta radalta tuli nolla, ja sijoitus oli 2. Hiukan tahmean tuntuinen oli Fiini siinä ekalla radalla, mutta kuuleman mukaan rata näytti kyllä ihan sujuvalta ja hyvältä. No, jatkamme harjoituksia.



Toisella radala Fiini sitten hyllytti heti toka esteellä, renkaalla, jonka hyppäsi sivusta, ja sitten varmuudeksi vielä takaisinpäin sivusta :D Muuten hyvä rata, mentiin täysillä, ja löysäsin ohjausta, ja annoin fiinin irrota enemmän, paaaljon paremman tuntuinen rata kuin ensimmäinen. Hyvä Fiini!


Torstaina käytiin russelistikaveri Jonnaa tuuraamassa Oreniusten Agility Akatemialla Fanin kanssa. En ollut treenannut Fanin kanssa kuin yhden kerran synnytyksen jälkeen, ja silloinkin Fani loukkasi jalkansa :( Ja nyt steriloinnin jälkeen ei oltu tehty mitään. Pikkaisen jännitti et mitähän tapahtuu.. Ja sitten se rata olikin hiukan haastava, olin ihan varma et ei tästä tuu mitään, jotenkin olin alkuun ihan pallo hukassa enkä oiekin keksinyt että miten ohjaisi. No.. sain suunniteltua jokseenkin hyvät ohjaukset, mutta kun tuli meidän vuoro, niin pakka levisi taas :D Olin auttamatta myöhässä koko ajan, ja jotenkin tuntui ettei pitkän tauon jälkeen pään ja jalkojen yhteistyö pelaa yhtään.


Käytiin sitten pätkittäin rataa läpi, ja Juha antoi kärsiväälisesti neuvoja. Ja lopuksi sitten sanoi, et nyt mees alusta loppuun, ja pidä mielessä kaikki mitä on käyty läpi, ja KESKITY! Ja JES!! Tehtiin rata alusta loppuun nollana, jopa kontaktit oli ihan ok.


Juha sanoikin niistä kontakteista, että se koira on kontakteilla liian riippuvainen mun ohjauksesta, ja että kontaktit pitäisi saada "yhtä itsenäisiksi kuin sillä on kepit". Ja sain hyviä vinkkejä kontaktiharjoitteluun, häiriötreeniin, yms. Näitä ollaankin alettu jo kotipihalla tänään harjoitella.


Yksi tosi tärkeä pointti tuli myös ilmi, kun radalla oli sellainen pidempi "juoksukurvi" jossa siis oli tavallaan ihan suoraan esteitä esteen perään. Fanilla tippui yksi rima, johtuen siitä, että minä vain juoksin, enkä ohjannut. Eli tästä eteenpäin muistan, että juoksusuorillakin pitää hitto vie ohjata joka ainoa este kerrallaan, vaikka juostaankin kovaa ;)


Kaiken kaikkiaan oon tosi tyytyväinen tuohon treeniin, hirveä hinku tuli päästä uudestaankin kouluttautumaan Fanin kanssa. Ja kisaamaankin. Aloitetaan nyt ensi keskiviikkona oman seuran cup-kisoista, saa nähdä varastaako, ja millaiset kontaktit ottaa tällä kertaa..


Tiistaina on Fiinin vuoro päästä treeneihin, ja Fiini pääsee tietty myös mukaan cup-kisoihinkin :)


Huomenna menen Fuulan ja Tollon kanssa näyttelyyn Turenkiin ja sunnuntaina lähden astutusreissulle toiselle puolelle Suomea :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti