torstai 6. toukokuuta 2010

Pentuhaaveita


Ajattelinpa tarinoida tänne hiukan tulevista pentusuunnitelmistani. Seuraava pentue siintää vielä sen verran kaukana, etten ihan vielä viitsi pentu-sivuja päivittää, joten kerrottakoon täällä vähäsen.


Eli, seuraava pentue on suunnitelmissa Fiinin emälle, Lilalle (Dogflash's Lovely) loppukesälle 2010. Pitkällisen pohdiskelun jälkeen löysin Lilalle juuri passelin uroksen. Uros on vielä sen verran nuori, ettei sitä ole silmä- ja polvitarkastettu, joten ilmoitan lopullisen urosvalinnan hiukan myöhemmin. Kuitenkin, mikäli suunnitelma toteutuu, on odotettavissa etenkin itselleni varsin mielenkiintoinen pentue. Ulkonäöllisesti uros täydentää hienosti Lilaa, se on melko samantyyppinen kompakti, pieni ja vahva uros, kuin Lilan ensimmäisen pentueen isä Tico. Sillä on hyvät hiukan raskaat korvat, hyvä vahva selkälinja sekä vahva pää. Yhdistelmä on mielenkiintoinen myös suvullisesti, siinä yhdistyy vanhoja ruotsalaisia, ja brittiläisiä linjoja. Ns. valtasukuja ei yhdistelmän sukutaulussa ole lainkaan. Pennut tulevat olemaan tricoloureja, karvanlaadut voivat vaihdella ääripäästä toiseen.


Suunnitteilla on pentue myös Fuulalle (Kisentel's Somethin' Stupid), kunhan ikää karttuu hieman lisää. Fuulan aion astuttaa meidän Tollolla (Vitsuddens Musse). Fuula ja Tollo ovat kuin luodut toisilleen, niin ulkonäöllisesti, kuin luonteiltaankin, sekä kaikin mahdollisin tavoin. Terveystarkastuksia ei toki vielä kummallekaan ole tehty, mutta toivomme parasta!


Toinen pentue tänä vuonna tulee luultavasti olemaan Fiinin (Kisentel's Lovely Lassie) seuraava pentue. Fiinin edellisiin pentuihin Rockyn kanssa olen toistaiseksi ollut erityisen tyytyväinen. Seuraavan pentueen isäksi olen kaavaillut komeaa tricolourpoikaa, Topia (Darkandlovely). Topi on kivantyyppinen vahvarakenteinen uros, jonka toivon antavan pennuille luustoa ja vahvempaa päätä. Nämä pennut tulevat olemaan kaikki myös tricoloureja, ja kaikki karvanlaadut ovat mahdollisia.


Lisäksi harkinnassa on pentueet sekä Mustille, että Stellalle. Niiden kohdalla en vielä ole tehnyt varmoja urosvalintoja, eikä niiden pentueilla ole vielä hetkeen mikään kiire.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti