sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Keskikesän taikaa

Puoliyö, ja ulkona on yhä valoisaa. 
Kyllä se on uskottava että juhannus nyt on.

Säästä sitä ei kyllä uskoisi, viime viikolla Suomessa satoi Tamperetta myöden lunta, ja täällä etelässäkin paikoin räntää. Siis lunta, juhannusviikolla. Oman autoni ajotietokonekin varoitti minua motarilla sanoin: "Risk of ice." 

Tänään sentään oli jo hieman aurinkoisempaa, joten josko nämä ilmat tästä vielä lämpeäisivät. 
En kyllä onneksi ole koko ensi kuun aikana menossa yhteenkään ulkonäyttelyyn, joten ei tarvi värjötellä, mikäli ei ole lämmintä. 

Ehkä elokuussa sitten on sopivan lämpöset mukavat kelit viettää maailman voittaja -viikonloppua Suomessa. Itse MV -tittelithän ratkotaan messukeskuksessa, ainakin pääosin sisätiloissa siis, mutta edeltävällä viikolla on ympäri Suomea useita erikoisnäyttelyitä, joista suurin osa varmaan pidetään ulkokentillä. Meilläkin on oma russelierkkari Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksella. 

Kylmyydestä johtuen ei ole juhannusta kovin tullut juhlittua, kokkoakaan emme tänä vuonna lähteneet satamaan katsomaan. Mutta vietimme aikaa kavereiden kanssa, ja mikä parasta, kotona oman perheen kesken. 

Itselle tulikin aaton aattona jo vähän sellainen olo, että ihanaa kun on tämmöisiä juhlapyhiä, jotka pakottavat yrttäjänkin pitämään pienen loman kaiken kiireen keskellä, ja sitten kun älyää sen ajan vielä viettää ihan vaan kotona oman perheen kanssa, niín jaksaa taas arkena puurtaa.

Kesäkuu aloitettiin hieman lämpöisemmissä tunnelmissa, Tallinnassa Eestin Voittajassa. Olin kyllä sinnekin pakannut suunnilleen talvivarustuksen mukaani, ja läkähdyinkin sunnuntaina sitten pitkissä housuissani, mutta ei sen niin väliä. Pääasia ettei paleltu, eikä pahemmin edes kastuttu!
Cindy, Kisentel's Miss Bristow, oli mukana reissussa ollen ROP-BABY molempina päivinä, ja sunnuntaina myös BIS3-baby, lauantainakin isossa kehässä oltiin Cindyn kanssa 7 parhaan joukossa. 
 
Uno oli lauantaina ROP-jun ja näin ollen myös EE JW-14, ja pääsi isossa kehässä kahdesti jatkoon, ollen myös viimeisessä "line-upissa" seitsemän parhaan joukossa. Ja oltiin Unon kanssa mukana myös kasvarissa sekä jälkeläisryhmässä, joka sijoittuikin BIS-kehässä.
Daamikin oli mukana, saaden sunnuntain sertin, ja tuli näin ollen myös Eestin muotovalioksi. 

Kuva: Riitta Ajanto
Kuva: Riitta Ajanto
 
 
Tämän jälkeen Cindy oli Lahden pentunäyttelyssä VSP-pentu, ja Uno Kotkassa PU2, saaden toisen sertinsä, ja Daami oli Kotkassa PN3 saaden vara-CACIBin. 

 

Jatkamme taikojen tekoa, ja jäämme odottelemaan Karkin ja Solon pentujen syntymää. Kovasti toivon että kaikki menee hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti